Ufaglært til faglært konference- og selskabstjener
Forløbet tager 32 kursusdage og modsvarer de kompetencer, der opnås ved skoleundervisningen i konference- og selskabstjeneruddannelsen. For at få udstedt uddannelsesbevis som konference- og selskabstjener skal du kontakte en erhvervsskole, hvor du kan dokumentere dine kompetencer og aflægge prøve.
Servering
- Servering af vin – 3 dage (42912)
- Fremstilling af kaffe, kakao og te – 2 dage (43696)
- Servering af øl, drinks og alkoholfrie drikke – 2 dage (43733)
- Servering og betjening ved selskab og konference – 3 dage (48876)
Service og gæstebetjening
- Salg og service i gæstebetjeningen – 1 dag (47692)
- Service og værtskab på hotel og restaurant – 2 dage (47693)
- Kommunikation i serviceorienteret gæstebetjening – 2 dage (46691)
- Håndtering af konflikter og klager fra gæsten 1 – 1 dag (48867)
Vejledning ved gæstebetjening
- Menuvejledning ved gæstebetjening – 3 dage (43734)
- Kalkulation ved gæstebetjening – 1 dag (40914)
- Branchejura/myndighedskrav i restaurationsbranchen – 1 dag (46539)
Arbejde og miljø
- Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job – 2 dage (40392)
- Arbejdsmiljø 1 i faglærte og ufaglærte job – 2 dage (48049)
- Jobrelateret brug af styresystemer på pc – 2 dage (44371)
- Bæredygtighed på hotel & restaurant – 2 dage (43735)
- Iværksætteri – fra idé til forretningsplan – 2 dage (47846)
Ufaglært til faglært tjener
Forløbet tager 16 kursusdage og modsvarer de kompetencer, der opnås ved den første af de to skoleperioder i specialet i tjeneruddannelsen. For at kunne starte på forløbet skal du have gennemført forløbet “Fra ufaglært til faglært konference- og selskabstjener”, være uddannet konference- og selskabstjener eller have tilsvarende kompetencer. For at få udstedt svendebrev som tjener skal du kontakte en erhvervsskole, hvor du kan gennemføre den afsluttende skoleperiode i uddannelsen, herunder aflægge svendeprøve.
Servering
Servering og service i restauranten – 3 dage (48873)
Service og gæstebetjening
Kulturforståelse anvendt i gæstebetjeningen – 2 dage (46862)
Vejledning ved gæstebetjening
- Præsentation af menuer – 1 dag (40990)
- Turisme i gæstebetjeningen – 2 dage (47675)
- Vinoplevelser 1 – 2 dage (48874)
- Vinoplevelser 2 – 2 dage (48875)
- Anvendte fagudtryk for tjenere – 2 dage (44021)
Arbejde og miljø
Iværksætteri – fra idé til forretningsplan – 2 dage (47846)