Bøger til tjeneruddannelsen
Det faglige Udvalg for Tjeneruddannelsen har stået for udviklingen af undervisningsmaterialet til tjeneruddannelsen.
Bøgerne kan også købes enkeltvist hos forlaget Praxis og i diverse boghandler.

Flambering og tranchering er en helt ny webBog, der indeholder 16 videoer med flambering af kød, skaldyr, crepes suzette og frugter samt tranchering af kød, fjerkræ, fisk og ost.
De 16 film viser på en pædagogisk måde fremgangsmåderne ved flambering og tranchering af forskellige retter og råvarer. Efter hver film er der billedserier med tilhørende tekster, som giver mere viden om emnet og fremhæver de vigtigste punkter fra filmene.
webBogen er rettet mod hovedforløb for tjenere.

Arbejdsmiljø indeholder en gennemgang af arbejdsmiljøsystemet og dets redskaber; fysisk arbejdsmiljø, psykisk arbejdsmiljø, erstatning samt et afsnit om sundhed på arbejdspladsen.
Den indeholder også et kapitel om, hvordan eleven kan bidrage til det gode arbejdsmiljø på arbejdspladsen.
Bogen er sprogligt gennemset og tilpasset af en læsevejleder. Overalt understøttes indlæringen af eksempler og illustrationer fra gastronomens, receptionistens og tjenerens hverdag.