Loading...

Bliv ekspert i service og kundekontakt

Hvis du er en udadvendt og aktiv person, som synes, at andre kulturer, sprog og mennesker er fascinerende, så er receptionistuddannelsen sikkert lige dig.

Som receptionist står du for kundekontakt og betjening i receptionen på et hotel, konferencecenter eller lignende. Du er vært og har fokus på, at gæsterne får den bedste mulige service.

Du taler med mange forskellige mennesker hver dag – det kan være forretningsfolk, turister, kongresdeltagere, kendte som ukendte.

Som receptionist er du stedets ansigt udadtil og den første, som gæsten møder. Du er en nøgleperson, der får dagen til at køre på skinner for folk omkring dig, når du klarer alle de forskellige ønsker og krav, som gæster og kunder måtte komme med. Med et smil og god service hjælper du andre trygt videre.

Receptionisten er ofte bindeledet mellem eksempelvis hotellets forskellige afdelinger, men også i kontakten til lufthavn, turistbureauer, billetbureauer m.m. Du har godt kendskab til seværdigheder og kulturen i dit lokalområde, som du kan formidle på forskellige sprog.

På skolen får du øvelse og viden om receptionistarbejde. Fx i fag som service og værtskab, kunde- og gæstebetjening, salg og markedsføring, kulturforståelse og psykologi.

Er du ambitiøs, har du mulighed for at blive fagligt udfordret og deltage i talentkonkurrencer som Årets elev, Skills (DM for erhvervsskoleelever).

Hvad synes eleverne om uddannelsen

Vi har talt med Christina og Helle om deres oplevelser med uddannelsen. Læs mere her

Film 

Du kan se film om uddannelsen på denne side.

Fremtiden som receptionist

Uddannelsen giver dig adgang til en bred vifte af jobs såvel i Danmark som i udlandet.

Receptionister kan finde beskæftigelse i mange forskellige virksomheder, fx i en international hotelkæde. Der er også gode muligheder for at gøre karriere inden for hotel- og restaurationsbranchen som leder eller mannager, eller hvis du vil være selvstændig og starte dit helt eget sted op.

Hvordan bliver du receptionist?

Receptionistuddannelsen varer sammenlagt 2 år og 10 måneder (inklusiv skole og praktik). For at blive receptionist skal du igennem et forløb, der veksler mellem praktik i en virksomhed og teoretisk og praktisk undervisning på en erhvervsskole. Der er rigtig gode muligheder for at få en praktikplads, og du får elevløn under hele din uddannelse.

Få et overblik over uddannelsens forløb

Til ufaglærte, som arbejder i køkkener, har vi udviklet et særligt forløb “Fra ufaglært til faglært receptionist”.

Undervisningsmateriale

denne side kan du se bøgerne til uddannelsen.

Svendeprøven

Du kan læse mere om svendeprøven på denne side.

Uddannelsesordninger

Du kan finde den seneste uddannelsesordning via:

Generel tekst – Lille oversigt (alle elevtyper) – Udvidet oversigt (alle elevtyper)

Tidligere uddannelsesordninger kan du finde på uddannelsesadministration.dk.