SMC2018-03-12T13:00:12+00:00
Loading...

Bliv ekspert i smørrebrød og catering i én uddannelse

Drømmer du om en alsidig maduddannelse, hvor du er med i alle processer i køkkennet? Har lyst til at udfolde dine evner i en kantine eller en skole, på en café eller i din egen virksomhed, der måske leverer mad ud af huset? Så er uddannelsen i smørrebrød og catering det helt rigtige at begynde med.

Som specialist i smørrebrød og catering er du med i hele forløbet med fremstilling og salg af madretter, lige fra indkøb, tilberedning, servering, afrydning til rengøring af køkkenet.

Du tilbereder og anretter kolde, lune og varme retter på en indbydende måde. Det kan være til buffeter og til den særlige danske tradition for smørrebrød.

Det er også ofte dit ansvar at stå for selve salget af maden. Da du også ofte har den personlige kontakt med kunderne på jobbet, er du i daglig kontakt med mange forskellige mennesker.

I uddannelsen er der fokus på kvalitetsudvikling af mad, sundhed og ernæring. Du lærer også om madspild, økologi, bæredygtighed samt service og værtskab.

Er du ambitiøs, har du mulighed for at blive fagligt udfordret og deltage i talentkonkurrencer som Årets elev, Skills (DM for erhvervsskoleelever).

Hvad synes eleverne om uddannelsen

Vi har talt med Mie, Ninna, Helle og Tutt om deres oplevelser med smørrebrød og catering-uddannelsen. Læs mere her

Film 

Du kan se film om uddannelsen og fra Skills i Danmark på denne side.

Fremtiden inden for smørrebrød og catering

Uddannelsen giver dig adgang til en bred vifte af jobs såvel i Danmark som i udlandet. Specialister i smørrebrød og catering kan finde beskæftigelse i mange forskellige typer virksomheder. Fx kantiner på arbejdspladser, restauranter, hoteller, delikatesseforretninger smørrebrødsforretninger og fastfoodforretninger. Der er også gode muligheder for at gøre karriere inden for branchen som køkkenlederleder, eller hvis du vil være selvstændig og starte dit helt eget sted op.

Hvordan bliver du uddannet i smørrebrød og catering?

Uddannelsen med speciale i smørrebrød og catering varer sammenlagt 3½ år (inklusiv skole og praktik). For at blive faglært skal du igennem et forløb, der veksler mellem praktik i en virksomhed og teoretisk og praktisk undervisning på en erhvervsskole. Der er rigtig gode muligheder for at få en praktikplads, og du får elevløn under hele din uddannelse.

Få et overblik over uddannelsens forløb

Til ufaglærte, som arbejder i køkkener, har vi udviklet et særligt forløb “Fra ufaglært til faglært smørrebrød og catering”.

Undervisningsmateriale

denne side kan du se bøgerne til uddannelsen.

Svendeprøven

Du kan læse mere om svendeprøven på denne side.