Kok2018-03-12T12:58:59+00:00
Loading...

Bliv ekspert i madoplevelser

Drømmer du om at arbejde med smagsoplevelser og tilberede spændende madretter, så er uddannelsen til kok det helt rigtige sted at starte.

Som kok arbejder du med alt fra traditionel madlavning til gastronomisk kogekunst og madproduktion. Du lever af at glæde andre ved at tale til deres sanser og smagsløg gennem dygtigt håndværk og kreativitet.

Du arbejder med råvarer, eksperimenterer med smage og lærer forskellige køkkenteknikker. Du trives med at være kreativ. Som kok har du ansvaret for at tilberede, sammensætte maden og anrette maden på en appetitvækkende måde.

Som kok arbejder du i et køkken i en restaurant, en café eller en virksomhedskantine.

Arbejdet i det professionelle køkken er et teamsamarbejde. I større køkkener med mange ansatte er det køkkenchefen, der tilrettelægger slagets gang. På mindre steder klarer du det som kok de ting selv.

På skolen bliver du udfordret og får øvelse og viden om kokkefaget og køkkenproduktion. Fx i fag som dansk-fransk menulære, gastronomisk innovation og produktudvikling, produktion og service.

Er du ambitiøs, har du mulighed for at deltage i talentkonkurrencer som Årets elev, Skills (DM for erhvervsskoleelever).

Hvad synes eleverne om uddannelsen

Vi har talt med Christian og Line om deres oplevelser med uddannelsen. Læs mere her

Film 

Du kan se film om uddannelsen og fra Skills i Danmark og World Skills i Abu Dhabi på denne side.

Fremtiden som kok

Kokkeuddannelsen giver dig gode jobmuligheder såvel i Danmark som i udlandet. Som kok kan du arbejde i hele verden fra små lokale restauranter til store internationale hotelkæder. Der er gode muligheder for at gøre karriere inden for hotel- og restaurationsbranchen som køkkenchef eller du kan blive selvstændig og starte dit helt eget sted op. Nogle vælger alternative veje og bliver smagsdommere eller madkonsulenter.

Hvordan bliver du kok?

Kokkeuddannelsen varer sammenlagt fire år og tre måneder (inklusiv skole og praktik).

For at blive kok skal du igennem et forløb, der veksler mellem praktik i en virksomhed og teoretisk og praktisk undervisning på en erhvervsskole. Der er rigtig gode muligheder for at få en praktikplads, og du får elevløn under hele din uddannelse.

Få et overblik over uddannelsens forløb

Til ufaglærte, som arbejder i køkkener, har vi udviklet et særligt forløb “Fra ufaglært til faglært kok”.

Undervisningsmateriale

denne side kan du se bøgerne til uddannelsen.

Svendeprøven

Du kan læse mere om svendeprøven på denne side.