Loading...

En gastronom arbejder med at lave mad. På skolen lærer du om gode råvarer, at tilberede og anrette maden samt at vælge drikkevarer dertil.

En vigtig del af arbejdet går ud på at sammensætte et måltid, så det bliver en oplevelse for kunden at spise. Som gastronom lærer du også meget om indkøb og kundeservice.

Gastronomer kan arbejde i større og mindre køkkener på spisesteder, eller de kan starte deres eget firma, der fx leverer mad ud af huset.

Uddannelsen giver en grundlæggende viden om sundhed, ernæring og madlavning. Du skal kunne sammensætte menuer og vide noget om drikkevarer. Du skal også lære, hvordan man betjener gæster. Og så skal du lære at arbejde i team.

Du kan afslutte som gastronomiassistent eller som gastronom med speciale som kok eller smørrebrød og catering.

  • Gastronomassistent: Du lærer at foretage alle de rutineprægede opgaver i et moderne restaurationskøkken.
  • Kok: Du lærer at planlægge indkøb, opbevaring og tilberedning af mad. Du fordyber dig i de forskellige tilberedningsmetoder og råvaresammensætninger, og du lærer om drikkevarer.
  • Smørrebrød og catering: Du lærer at indgå i hele det praktiske forløb med fremstilling og salg af madretter samt forskellige typer pålæg. Du lærer fx om indkøb, tilberedning, servering, afrydning, opvask og rengøring.