Svendeprøverne til uddannelserne til gastronom, receptionist og tjener bliver udviklet i et samarbejde mellem de faglige udvalg og alle skoler, der udbyder uddannelsernes hovedforløb.
Dette samarbejde foregår mellem opgavekommissioner og repræsentanter for hver skole.
Opgavekommissioner
Opgavekommisioner nedsættes af Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen og består af repræsentanter fra arbejdsgiverside og lønmodtagerside. Repræsentanterne er uddannet inden for faget, har relevant erhvervserfaring og kendskab til uddannelsen.
Samarbejde mellem opgavekommissionen og skolerne
Opgaverne til svendeprøven stilles af skolen efter samråd med opgavekommissionen. I praksis foregår dette på møder mellem opgavekommissionen og skolerne, faciliteret af Uddannelsessekretariatet. Uddannelsessekretariatet vedligeholder opgavedatabaserne, trækker opgaverne til de konkrete svendeprøver og sender dem til den prøveafholdende skole.
Skema til refusion af transport for organisationernes medlemmer:
Opgavekommissionen for gastronom med specialet kok
- Michael Wiuff Pedersen
- Thorbjørn Scott Moy
- Michael Forsø Graff
- Brian Therp
- Anne Bruun Jessen
Opgavekommissionen for gastronom med specialet smørrebrød og catering
Opgavekommissionen for tjener
- Adam Berg
- Nicolai Martens
- Jannie Rosenstrøm Jørgensen
- Heine Egelund
Opgavekommissionen for receptionist
- Domenico Consoli
- Camilla Mørkvig
- Line Memborg
- Barbara Correa de Oliverira
- Tine Bredmose
- Nina Delauren
- Bente Jensen