Vejledning til virksomheder med elever?

Vejledning om oplæring

En elev er en god arbejdskraft og et godt aktiv for en virksomhed, men først og fremmest er eleven i virksomheden for at lære et fag. Arbejdsgiver skal sikre, at eleven lærer det, der indgår i uddannelsen.

Som oplæringsansvarlig er man den aktive sparringspartner for virksomhedens elev og understøtter elevens uddannelsesforløb med udgangspunkt i virksomhedens aktiviteter. Som oplæringsansvarlig planlægger du elevens oplæring, så eleven gennem de daglige arbejdsopgaver opnår alle oplæringsmålene.

Det er ikke altid let at være en god oplæringsansvarlig. Tider skifter og unge er ikke som unge var, dengang man selv var ung. Det er en god idé at gennemføre et kursusforløb om praktivvejledning, der kan støtte den oplæringsansvarlige i dette arbejde.

Det anbefales, at den oplæringsansvarlige gennemfører dette kursus:

Flere skoler udbyder AMU-kurset “Praktikvejleder i hotel- og restaurantbranchen“, som er rettet mod virksomhedens oplæringsansvarlige personer.

I det daglige arbejde med oplæring af elever kan der være brug for inspiration, konkrete ideer og værktøjer. Se mere på denne side.

Find kontaktperson

Kontaktpersoner for
erhvervsuddannelser

Hanne Poulsen

Hanne Poulsen

  • Uddannelseskonsulent
  • Det faglige Udvalg for Receptionistuddannelsen
  • Det faglige Udvalg for Tjeneruddannelsen

Mail: hp@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110856

Stephan Riis Hansen

Stephan Riis Hansen

  • Uddannelseskonsulent
  • Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen

Mail: srh@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110897

Martin Webb

Martin Webb

  • Lærepladskonsulent

Mail: mw@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110837