Bøger til tjeneruddannelsen

Det faglige Udvalg for Tjeneruddannelsen har stået for udviklingen af undervisningsmaterialet til tjeneruddannelsen.

Bøgerne kan også købes enkeltvist hos forlaget Praxis og i diverse boghandler.

Tjenerbogen

Tjenerbogen er grundbogen om det praktiske tjenerarbejde. Bl.a. om:

  • Klassisk gastronomi
  • Menu- og vinlære
  • Moderne gastronomi
  • Praktisk tjenerarbejde
  • Salg, service og gæstebetjening
  • Branchekendskab

Bogen er i stort format, spækket med illustrationer og med stift bind.

Vinbogen

Vinbogen er grundbogen om vine og andre drikkevarer. Bl.a. om:

  • Grundlæggende viden om vin
  • Vinlande
  • Spiritus
  • Alkoholfrie drikke
  • Vand
  • Kaffe/te og kakao

Bogen er i stort format, spækket med illustrationer og med stift bind.

Det gode øl

Det gode øl er grundbogen om øl og ølservering. Bl.a. om:

  • Øllets historie
  • Ingredienser
  • Brygning
  • Typer og regioner
  • Betydning af glas, temperatur mm.
  • Øl og mad

Bogen er i stort format, spækket med illustrationer og med stift bind.

Flambering og tranchering

Flambering og tranchering er en helt ny webBog, der indeholder 16 videoer med flambering af kød, skaldyr, crepes suzette og frugter samt tranchering af kød, fjerkræ, fisk og ost.

De 16 film viser på en pædagogisk måde fremgangsmåderne ved flambering og tranchering af forskellige retter og råvarer. Efter hver film er der billedserier med tilhørende tekster, som giver mere viden om emnet og fremhæver de vigtigste punkter fra filmene.

webBogen er rettet mod hovedforløb for tjenere.

Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljø indeholder en gennemgang af arbejdsmiljøsystemet og dets redskaber; fysisk arbejdsmiljø, psykisk arbejdsmiljø, erstatning samt et afsnit om sundhed på arbejdspladsen.

Den indeholder også et kapitel om, hvordan eleven kan bidrage til det gode arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Bogen er sprogligt gennemset og tilpasset af en læsevejleder. Overalt understøttes indlæringen af eksempler og illustrationer fra gastronomens, receptionistens og tjenerens hverdag.

Bogpakke

Tjeneruddannelsens bogpakke består af:

og giver adgang til følgende eBøger+: 

  • Tjenerbogen
  • Det gode Øl
  • Vinbogen
  • Arbejdsmiljø

Find kontaktperson

Kontaktpersoner for
erhvervsuddannelser

Hanne Poulsen

Hanne Poulsen

  • Uddannelseskonsulent
  • Det faglige Udvalg for Receptionistuddannelsen
  • Det faglige Udvalg for Tjeneruddannelsen

Mail: hp@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110856

Stephan Riis Hansen

Stephan Riis Hansen

  • Uddannelseskonsulent
  • Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen

Mail: srh@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110897

Martin Webb

Martin Webb

  • Lærepladskonsulent

Mail: mw@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110837