Uddannelsen inden for smørrebrød og catering
Uddannelsen inden for smørrebrød og catering varer 2 år og 6 måneder efter grundforløbet. I den tid indgår i alt 24 ugers skoleundervisning fordelt på 3 skoleperioder.
1. skoleperiode varer 10 uger, 2. skoleperiode varer 7 uger og 3. skoleperiode varer 7 uger incl. svendeprøven. Uddannelsen skal tilrettelægges, så eleven veksler mellem oplæring i virksomheden og skoleundervisning jævnt fordelt over uddannelsen. Eleven kan tidligst gå til svendeprøve 3 måneder før uddannelsesaftalen udløber.
Få et overblik over uddannelsens forløb
Uddannelsens indhold af skoleundervisning og oplæringsmål i virksomheden kan findes her: LINKS fra siden Gastronom – oplæringsmål.
Du kan læse mere om svendeprøven på denne side.
Elever i uddannelsen får efter overenskomsten en bogpakke betalt af arbejdsgiveren. På denne side kan du se bøgerne til uddannelsen.
Hvad synes eleverne om uddannelsen
Vi har talt med Mie, Ninna, Helle og Tutt om deres oplevelser med smørrebrød og catering-uddannelsen. Læs mere her
Fra ufaglært til faglært
For ufaglærte, der arbejder i køkkener, er der flere veje til at blive faglært inden for smørrebrød og catering. For voksne, der er fyldt 25 år, se nærmere om EUV erhvervsuddannelse for voksne – LINK
Man kan også blive faglært gennem kurser i AMU – se nærmere her: “Fra ufaglært til faglært smørrebrød og catering”
Ambitiøse elever
Elever har mulighed for at deltage i talentkonkurrencer som Årets elev og Skills (DM for erhvervsskoleelever).