Storkøkken

Mad til grupper med varieret behov for ernæring

Kurser

Klik på emnerne nedenfor og se de aktuelle kurser inden for hver emne. Her kan du se kursets nummer, navn og varighed. Trykker du på nummeret, bliver du linket videre til www.ug.dk, hvor du kan læse mere om kurset.

Ønsker du at deltage på et kursus, kan du tilmelde dig på www.efteruddannelse.dk eller kontakte den lokale AMU-udbyder.

11087Diætetik – avanceret5 dage
48152Diæter og ernæringsterapi 13 dage
48791Diæter og ernæringsterapi 23 dage
48790Diæter ved velfærdssygdomme3 dage
48781Mad til vegetarer og veganere3 dage
48792Diæter ved allergi og fødevareintolerance2 dage
48049Arbejdsmiljø 12 dage
48050Arbejdsmiljø 22 dage
40392Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job2 dage
42730Introduktion til førstehjælp på jobbet0,4 dage
40781Brød og madbrød med fibre og fuldkorn2 dage
48805Bagning med surdej i køkkener2 dage
30265Det økologiske køkken5 dage
48775Økologi i den daglige madproduktion3 dage
48776Omlægning til økologisk produktion2 dage
48777Strategi for indførelse af økologi i madproduktionen3 dage
47308Gårsdagens overproduktion2 dage
43060Det klimavenlige køkken2 dage
48771Bæredygtighed i storkøkkener3 dage
48800Reduktion af madspild 12 dage
48774Reduktion af madspild 22 dage
4430Skolemad – et måltid i skolen5 dage
47309Inspirationskøkkenet i daginstitutioner og SFO2 dage
48789Mad til børn – sunde børn3 dage
48807Måltidsplanlægning – små børn5 dage
48809Sundere kager og desserter i køkkener3 dage
48784Sundere smørrebrød
2 dage
48783Mellemmåltider til store brugergrupper
2 dage
4426Internationalisering af mad5 dage
40521Innovativ gastronomi i hotel og restauration2 dage
48782Danske madretter i 1900-tallet2 dage
48782Brugerdreven måltidsudvikling3 dage
48806Kvalitetsudvikling af måltider5 dage
47672Grundlæggende madproduktion3 dage
47729Danske egnsretter på menuen2 dage
11089Ernæringslære – avanceret5 dage
11099Kostlære og vurdering – avanceret5 dage
48785Grundlæggende ernæring og sundhed5 dage
48721Måltidsmærket – planlægning af madproduktionen1 dag
48779Take-away koncept i daglig madproduktion2 dage
4400Produktionshygiejne 15 dage
45818Almen fødevarehygiejne3 dage
45902Almen fødevarehygiejne for flygtninge og indvandrere5 dage
47256Værktøjer til risikoanalyse i madproduktionen3 dage
47313Hygiejne for fødevarehåndtering under bagatelgræns1 dag
47480Ledelse af hygiejne og egenkontrol4 dage
47481Fødevarehygiejne og egenkontrol4 dage
48397Patogene mikroorganismer i risikoanalyse1 dag
46861Optimering af produktionen i institutionskøkkener3 dage
48766Praktikvejledning af ernæringsassistentelever5 dage
40373Sidemandsoplæring2 dage
40503Praktikvejlederens kommunikation med elever2 dage
45917Praktikvejledning af elever1 dag
48780Tilberedningsmetoder i madproduktion10 dage
48808Råvarernes madlavningstekniske egenskaber3 dage
45943Indpakning af maden- emballage og mærkning2 dage
48786Professionelle opskrifter og portionsstørrelser2 dage
48798Optimering i madproduktion
47666Forny måltidet med sundere råvarer2 dage
48154Råvarens egenskaber i madhåndværket 12 dage
48799Råvarens egenskaber i madhåndværket 22 dage

48796Salg og markedsføring inden for madproduktion3 dage
42934Tværfagligt samarbejde om måltider til ældre2 dage
43766Interkulturel kompetence i jobudøvelsen3 dage
44383Medarbejderen som deltager i forandringsprocesser2 dage
45283Forandringsparathed ved produktionsomlægning5 dage
45364Etablering af selvstyrende grupper2 dage
45368Værdibaserede arbejdspladser2 dage
45369Videndeling og læring for medarbejdere3 dage
45983Samarbejde i grupper i virksomheden2 dage
48773Driftoptimering i madproduktionen2 dage
48795Sensorisk anretning2 dage
48797Sensorisk analyse3 dage
48813Anretning3 dage
45874Smagen i centrum2 dage
42934Tværfagligt samarbejde om måltider til ældre2 dage
48794Service og brugerbetjening omkring måltide2 dage
44829Tilberedning og servering for patienter2 dage
44853Kommunikation og konflikthåndtering – service3 dage
48787Grundlæggende kostberegning2 dage
48772Kalkulation ved produktion af mad3 dage
4428Leve-bo miljø – brugeren i centrum5 dage
4429Måltider til ældre, nu og i fremtiden5 dage

Udvalget har de seneste år fået udarbejdet følgende rapporter inden for området:

Strukturforløb inden for institutionskøkkenområdet – november 2014

Konsekvens af jobglidning og barrierer for efteruddannelse af udlændinge i institutionskøkkener inden for hospitals- og ældresektoren – september 2013

Dette jobområde er beskrevet i en kompetencebeskrivelse (FKB 2286). Her kan man læse om jobområdets arbejdsprocesser, kompetenceprofiler og kompetencebehov, der danner grundlag for de kursustilbud, der findes og udvikles til jobområdet.

Vi udvikler løbende nye kurser for hele tiden at kunne opfylde jobområdets behov for kurser og efteruddannelse.

Find kontaktperson

Kontaktpersoner for
efteruddannelse (AMU)

Erik Jacob Overgaard

Erik Jacob Overgaard

  • Uddannelseskonsulent
  • Efteruddannelsesudvalget
  • Efteruddannelse for gastronomer og ernæringsassistenter

Mail: ejo@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110895

Lars Ahm

Lars Ahm

  • Uddannelseskonsulent
  • Efteruddannelsesudvalget
  • Efteruddannelse for receptionister, tjenere og slagtere

Mail: la@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110697