Restaurant og kantine

Madfremstilling – restaurant, kantine og catering

FKB 2281 kurser

Klik på emnerne nedenfor og se de aktuelle kurser inden for hver emne. Her kan du se kursets nummer, navn og varighed. Trykker du på nummeret, bliver du linket videre til www.ug.dk, hvor du kan læse mere om kurset.

Ønsker du at deltage på et kursus, kan du tilmelde dig på www.efteruddannelse.dk eller kontakte den lokale AMU-udbyder.

42452Diæt- og allergikost5 dage
48138Gastronomi uden fødevareallergi2 dage
44608Anretning af mad i cafeteria og kantine4 dage
48049Arbejdsmiljø 12 dage
48050Arbejdsmiljø 22 dage
40390Psykisk arbejdsmiljø2 dage
40392Ergonomi2 dage
42730Introduktion til førstehjælp på jobbet0,4 dag
44607Brød, kager og desserter i cafeteria og kantine5 dage
45497Bagværk i restaurant og kantine4 dage
48284Kuvert- og madbrød bagt i restauranten2 dage
30265Det økologiske køkken5 dage
30356Økologisk planlægning og produktion i cafeteria5 dage
43060Det klimavenlige køkken2 dage
45498Overskudsproduktion i restaurant og kantine3 dage
48022Ressourcekøkkenet – bæredygtig madfremstilling2 dage
48290Økologi og bæredygtighed i restauranten2 dage
48401Local Farming & Local Cooking3 dage
4430Skolemad – et måltid i skolen5 dage
43059Mad til børn på restaurant og café2 dage
40521Innovativ gastronomi i hotel og restauration2 dage
40907Spakøkken2 dage
42403Molekylær gastronomi2 dage
44605Lunt og varmt køkken i cafeteria og kantine5 dage
44606Produktionskøkkenets fonder, supper og saucer5 dage
45491Grundtilberedning i restaurant og kantine5 dage
45494Frugt og grønt i det varme køkken3 dage
45495Fisk og skaldyr i restaurant og kantine4 dage
45496Supper og saucer i restaurant og kantine3 dage
46832Nyt nordisk køkken3 dage
47729Danske egnsretter på menuen2 dage
48019Årstidens buffet – til alle anledninger3 dage
40839Smørrebrød – nu og i fremtiden3 dage
40852Sushi – krav og kreativitet3 dage
42438Det kreative kolde køkken5 dage
45531Salat og salatbar i madfremstilling2 dage
48021Danske tapas3 dage
48375Sandwich og caferetter2 dage
40988Ultimative vinoplevelser og gæstebetjening3 dage
47484Drikkevarer i cafeteria og kantine1 dag
48148Smoothies og små måltider To Go2 dage
30217Ernæringslære2,5 dage
46945Sundere retter med Nøglehulsmærke på spisesteder2 dage
47730Årstiden grønt til retter med næring og smag2 dage
48032Sundere valg på menukortet2 dage
47482Produktion af convenience food3 dage
4400Produktionshygiejne 15 dage
45818Almen fødevarehygiejne3 dage
45902Almen fødevarehygiejne for flygtninge og indvandrere5 dage
47256Værktøjer til risikoanalyse i madproduktionen3 dage
47480Ledelse af hygiejne og egenkontrol4 dage
47481Fødevarehygiejne og egenkontrol4 dage
48397Patogene mikroorganismer i risikoanalyse1 dag
47206Rengøringsmidler og materialekendskab3 dage
40041Den personlige uddannelses- og jobplan2 dage
40422Praktikvejleder i hotel- og restaurationsbranchen3 dage
40503Praktikvejlederens kommunikation med elever2 dage
45917Praktikvejledning af elever1 dag
44603Menusammensætning4 dage
45492Sammensætning af menu i restaurant og kantine3 dage
47483Produktionskøkkenets redskaber, maskiner og udstyr2 dage
42404Energiopbyggende konferenceforplejning2 dage
42449Råvarekvalitet i fødevareproduktion5 dage
46999Bønner og linser – grønne proteiner i sunde retter2 dage
47350Råvarer i køkkenet2 dage
47516Råvarer med energi- og sundhedsfremmende stoffer2 dage
47519Det gode grundforråd – opbygning og anvendelse2 dage
47564Sæson-gastronomi med optimering2 dage
47731Kreative retter med korn og spirer2 dage
48031Næringsrige retter med fuldkorn2 dage
46472Personligt salg – kundens behov og løsninger3 dage
48283Menu engineering til spisestedets menukort3 dage
45362Personlig udvikling til arbejde og uddannelse5 dage
45364Etablering af selvstyrende grupper2 dage
45366Kommunikation i teams3 dage
45369Videndeling og læring for medarbejdere3 dage
45493Søde sager i restaurant og kantine4 dage
47567Gastronomen som vært2 dage
4431Måltider tilpasset brugerens behov5 dage
46816Prisberegning i den daglige madproduktion2 dage
47728Prisberegning for gastronomer2 dage

Dette jobområde er beskrevet i en kompetencebeskrivelse (FKB 2281). Her kan man læse om jobområdets arbejdsprocesser, kompetenceprofiler og kompetencebehov, der danner grundlag for de kursustilbud, der findes og udvikles til jobområdet.

Vi udvikler løbende nye kurser for hele tiden at kunne opfylde jobområdets behov for kurser og efteruddannelse.

Udvalget har de seneste år fået udarbejdet følgende rapporter inden for området:

Behovet for efteruddannelse og kursuspakker i AMU til medarbejdere inden for madfremstilling (strukturforløb) – maj 2017

Kæde- og konceptrestauranter med takeaway inden for fastfood og brasserie – januar 2017

Find kontaktperson

Kontaktpersoner for
efteruddannelse (AMU)

Erik Jacob Overgaard

Erik Jacob Overgaard

  • Uddannelseskonsulent
  • Efteruddannelsesudvalget
  • Efteruddannelse for gastronomer og ernæringsassistenter

Mail: ejo@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110895

Lars Ahm

Lars Ahm

  • Uddannelseskonsulent
  • Efteruddannelsesudvalget
  • Efteruddannelse for receptionister, tjenere og slagtere

Mail: la@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110697