Loading...

Som dagpengemodtager har du ret til et 6-ugers jobrettet uddannelsesforløb, hvis du er ufaglært, faglært eller hvis du er faglært og har gennemført en kort videregående uddannelse.

Denne ret gælder fra første ledighedsdag. Det er a-kasserne, som står for disse forløb. Det er også muligt at få forløb af længere varighed end seks uger, hvis jobcenteret godkender dette. Du kan få mere information om ordningen ved at kontakte din a-kasse eller jobcenter.

Inden for køkken-, hotel- og restaurationsbranchen er der følgende forløb:

Forløb af 10 kurser på i alt 26 kursusdage rettet mod beskæftigelse inden for gastronomiens verden for personer, som ikke har erfaring eller uddannelse inden for branchen. Du kommer til at arbejde med alle dele af processen fra klargøring til tilberedning af retter og håndteringen af services efter brug. Gennem forløbet opnår du indblik i hygiejne, råvarer, tilberedningsmetoder, prisberegning, arbejdsmiljø m.m.

Kursusoversigt (pdf)

Oversigt med kursusbeskrivelser

Forløb af 17 kurser på i alt 44 kursusdage rettet mod faglærte gastronomer og personer med tilsvarende kompetencer, der ønsker beskæftigelse i køkkenet på en restaurant, i en café eller andet. Du kommer til at arbejde med alle dele af processen fra klargøring til tilberedning af retter og håndteringen af services efter brug. Gennem forløbet opnår du indblik i hygiejne, råvarer, tilberedningsmetoder, bæredygtighed, sensorik, prisberegning, arbejdsmiljø m.m.

Kursusoversigt (pdf)

Oversigt med kursusbeskrivelser (pdf)

Forløb af 15 kurser på i alt 30 kursusdage rettet mod faglærte gastronomer og personer med tilsvarende kompetencer, der ønsker beskæftigelse i køkkenet på en restaurant, i en café eller andet. Du kommer til at arbejde med at tilberede råvarer, fremstille måltider, og planlægge menuer – også på en bæredygtig måde. Gennem forløbet opnår du indblik i hygiejnekrav, sammensætning af menu, mærkningsordninger, prisberegning, værtskab, det gode arbejdsmiljø m.m.

Kursusoversigt (pdf) 

Oversigt med kursusbeskrivelser (pdf)

Forløb af 22 kurser på i alt 50 kursusdage rettet mod faglærte gastronomer og personer med tilsvarende kompetencer, der ønsker beskæftigelse som chefen i køkkenet på en restaurant eller andet. Du kommer til at arbejde med tilberedning, og udvikling af retter – også på en bæredygtig måde. Gennem forløbet opnår du indblik i krav til hygiejne og mærkninger, prisberegning, værtskab, sammensætning menuer, det gode arbejdsmiljø, forretningsforståelse, kommunikation og ledelse. Forløbet er for dig, som ønsker mere viden om ledelse og drift af et professionelt køkken.

Kursusoversigt (pdf) 

Oversigt med kursusbeskrivelser (pdf)

Forløb af 13 kurser på i alt 25 kursusdage rettet mod dig, der gerne vil arbejde som tjener ved selskaber og konferencer eller i hoteller, uden nødvendigvis at have erfaring eller uddannelse inden for branchen. Du vil kunne komme til at arbejde med servering og betjening af gæster. Gennem forløbet opnår du indblik i servering af menuer og vin, fremstilling af varme og kolde drikke, kommunikation og konflikthåndtering, service af gæster og det gode værtskab mm.

Vej til salg og service i hotel og restaurationsbranchen – 6 ugers jobrettet

Vej til salg og service i hotel og restaurationsbranchen – kursusbeskrivelse

Forløb af 22 kurser på i alt 44 kursusdag rettet mod faglærte gastronomer og personer med tilsvarende kompetencer, der ønsker beskæftigelse i køkkenet på en restaurant mv. Her vil du kunne komme til at arbejde med tilberedning og bæredygtig madfremstilling mv. Gennem forløbet opnår du indblik i hygiejnekrav, krav til mærkning og mærkningsordninger, prisberegning, værtskab, sammensætning og opsætning af menu, det gode arbejdsmiljø mm. Kræver godkendelse fra jobcenteret.

Udvidet vej til salg og service i hotel og restaurationsbranchen – 6 ugers jobrettet

Udvidet vej til salg og service i hotel og restaurationsbranchen – kursusbeskrivelser

Forløb af 10 kurser på i alt 23 kursusdage rettet mod faglærte tjenere med erfaring eller personer tilsvarende kompetencer. Du vil komme til at arbejde med service og betjening af danske og udenlandske gæster. Gennem forløbet opnår du indblik i servering af vin og ved a la carte, service af danske og udenlandske gæster, kommunikation og konflikthåndtering, samarbejdet, bæredygtighed, forretningsforståelse og iværksætteri og viden om det gode værtskab, jura og markedsføring mm

Tjener de lux – 6 ugers jobrettet

Tjener de lux – kursusbeskrivelse

Forløb af 16 kurser på i alt 36 kursusdage rettet mod beskæftigelse som faglært tjener. Du vil her kunne komme til at arbejde med service og betjening af danske og udenlandske gæster. Gennem forløbet opnår du indblik i servering af vin og ved a la carte, service af danske og udenlandske gæster, kommunikation og konflikthåndtering, samarbejdet, bæredygtighed, forretningsforståelse og iværksætteri og viden om det gode værtskab, jura og markedsføring mm. Kræver godkendelse fra jobcenteret.

Tjener superior – 6 ugers jobrettet

Tjener superior – kursusbeskrivelser

Forløb af 7 kurser på i alt 28 kursusdage rettet mod personer, der ønsker kompetencer som køkkenmedhjælper i daginstitutioner. Du arbejder med tilberedning og inspirerende produktion af mad og måltider til småbørn mv. Gennem forløbet opnår du bl.a. indblik i kostplanlægning i forhold til småbørn og anvendelse af måltidet i det pædagogiske arbejde.

Kursusoversigt (pdf)

Oversigt med kursusbeskrivelser (pdf)

Forløb af 8 kurser på i alt 32 dage rettet mod personer, der ønsker kompetencer som køkkenmedhjælper på plejecentre. Du arbejder bl.a. med råvarer, tilberedning og grundlæggende måltidsplanlægning og madproduktion. Gennem forløbet opnår du indblik i kost og ernæring, velsmagende måltider, ergonomi m.m.

Kursusoversigt (pdf) 

Oversigt med kursusbeskrivelser (pdf)

Forløb af 9 kurser på i alt 28 dage rettet mod personer, der ønsker at arbejde med alle dele af processen i at bringe indbydende mad og sund mad på bordet i institutioner, hospitaler, plejehjem mv. Gennem forløbet opnår du større indblik i tilberedningsmetoder, råvarer, smag, økologi, madspild, prisberegning, kommunikation og konflikthåndtering.

Kursusoversigt (pdf) 

Oversigt med kursusbeskrivelser (pdf)