Efteruddannelse (AMU)
Arbejdsmarkedsuddannelserne - AMU er kurser, der gør medarbejdere dygtigere til deres job eller giver dem forudsætninger for nye jobfunktioner. Udviklingen af AMU-kurser tager udgangspunkt i arbejdsmarkedets behov for kompetenceudvikling. Find kontaktpersonArbejdsmarkedsuddannelserne kaldes i daglig tale AMU-kurser
Uddannelsessekretariatet udvikler og vedligeholder AMU-kurser for efteruddannelsesudvalget inden for Køkken, Hotel, Restaurant, Bager, Konditor og Kødbranchen.
Der er kurser, som er efteruddannelse for faglærte og medarbejdere med omfattende brancheerfaring. Kurserne tilbyder specialisering og kvalificering inden for branchefaglige trends og udvikling.
Der er kurser målrettet ufaglærte og medarbejdere, som skal skifte jobfunktioner eller jobområde. Disse kurser er bygget op om branchefaglige kernekompetencer.
Udviklingen af AMU-kurser tager udgangspunkt i arbejdsmarkedets behov for kompetenceudvikling. Hvert kursus er beskrevet med mål for, hvad kursisten lærer på kurset.
AMU-kurser har typisk en varighed på 1-3 dage, men kan også være sammensat i uddannelsespakker på indtil 6 uger. Skolerne kan tilrettelægge kurserne, så de foregår på skolen, i virksomheder og i nogle tilfælde som fjernundervisning.
Kurserne afsluttes med en prøve, der skal bestås for, at kursisten får udstedt et AMU-bevis. Beviset udstedes af den skole, der afholder kurset.
Fælles kompetencebeskrivelse
Kurserne inden for Køkken, Hotel, Restaurant, Bager, Konditor og Kødbranchen er grupperet i fem branche- og jobområder, også kaldet fælles kompetencebeskrivelser (FKB). Nedenfor er der links til hvert område:
- Brød-, kage-, dessert- og konfekture-fremstilling
- Mad til grupper med varierede behov for ernæring
- Madfremstilling – restaurant, kantine og catering
- Reception, servering og service
- Slagtning, forædling og salg af kød og convenience
Analyser på tværs af brancher
Find kontaktperson
Kontaktpersoner for
erhvervsuddannelser

Erik Jacob Overgaard
- Uddannelseskonsulent
- Efteruddannelsesudvalget
- Efteruddannelse for gastronomer og ernæringsassistenter
Mail: ejo@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110895

Lars Ahm
- Uddannelseskonsulent
- Efteruddannelsesudvalget
- Efteruddannelse for receptionister, tjenere og slagtere
Mail: la@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110697