Forløbet varer 49 kursusdage og modsvarer de kompetencer, der opnås ved de to skoleperioder i specialet kok i gastronomuddannelsen. For at kunne starte på forløbet skal du have gennemført forløbet “Fra ufaglært til faglært gastronomassistent”, være uddannet gastronomassistent, gastronom med specialet smørrebrød og catering eller have tilsvarende kompetencer. For at få udstedt svendebrev som kok skal du kontakte en erhvervsskole, hvor du kan dokumentere dine kompetencer og aflægge svendeprøve.
Du kan blive faglært ved at gennemgå nedenstående kurser
Grundtilberedning og produktion
- Danske egnsretter på menuen – 2 dage (AMU-nr. 47729)
- Årstidens buffet – til alle anledninger – 3 dage (nr. 48019)
- Prisberegning for gastronomer – 2 dage (47728)
- Innovativ gastronomi i hotel og restauration – max 5 dage (40521)
Praktisk køkkenarbejde
- Sæson-gastronomi med optimering – 2 dage (47564)
- Lunt og varmt køkken i cafeteria og kantine – 5 dage (44605)
- Sammensætning af menu i restaurant og kantine – 3 dage (45492)
- Teknologi i den daglige madproduktion – 2 dage (46902)
- Anvendelse af nye tilberedningsmetoder – 5 dage (40538)
- Fødevarehygiejne og egenkontrol – 4 dage (47481)
Værtskab, kommunikation og service
- Service og værtskab på hotel og restaurant – 2 dage (AMU-nr. 47693)
- Forretningsforståelse og nøgletal i it-systemer – 2 dage (nr. 48325)
- Gæstebetjening for gastronomer på engelsk – 2 dage (under udvikling)
- Dansk-franske menuer – 2 dage (under udvikling)
- Anvendte fagudtryk for gastronomer på engelsk – 1 dag (under udvikling)
- Anvendte fagudtryk for gastronomer på fransk – 1 dag (under udvikling)
Innovation og udvikling
- Innovativ gastronomi i hotel og restauration – 2 dage (40521)
- Iværksætteri – fra ide til forretningsplan – 2 dage (47846)
- Molekylær gastronomi – 2 dage (42403)
- Madlavningstekniske egenskaber i madfremstilling – 3 dage (45652)