Eux - faglært og student på samme tid

Gastronom-, tjener- og receptionistuddannelsen kan alle gennemføres med Eux

Det betyder, at eleven får en erhvervsuddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen samtidig. Eleven kan derfor efter sin erhvervsuddannelse få adgang til videregående uddannelser på lige fod med andre studenter. Det gør erhvervsuddannelsen mere attraktiv for unge.

For arbejdsgiveren betyder det, at eleven er mindre i virksomheden under uddannelsen, end elever normalt er. Til gengæld lærer eleven andre nyttige ting i den ekstra skoleundervisning, som kan motivere eleven til branchen og mere læring.

EUX-elevens uddannelsesforløb er fordelt, så eleven er et halvt år i virksomheden og et halvt år på skole ad gangen. Hvis en virksomhed har to EUX-elever, kan det tilrettelægges, så deres forløb er asynkrone, så der altid er en elev i virksomheden.

” Jeg er helt enig i at flere burde benytte sig af muligheden for en EUX og at flere både skoler og lærepladser skal støtte op om det og have mere info. Jeg er generelt glad for min EUX og synes det er en fed måde at kombinere det bedste fra begge uddannelser.

Det er hurtigere end at tage de to separat og det giver udfordring og variation i hverdagen, hvilket er fantastisk hvis man som mig hurtigt keder sig. ”

– Nanna EUX elev Hotel Koldingfjord

” Det er fedt at tage 2 uddannelser på samme tid.

Hvis jeg senere hen i mit liv gerne vil videreuddanne mig, har jeg også muligheden for det. Jeg synes det er rart, at jeg altid kan komme ud på Koldingfjord og få en kop kaffe eller hjælp til skolen. ”

– Augusta EUX elev Hotel Koldingfjord

” Vi har i Hotel- og restaurationsbranchen brug for at se på nye uddannelsesveje og tilpasse os de ønsker og behov som fremtiden unge kommer med.

Hotel Koldingfjord uddanner løbende 14-16 elever indenfor fagene kok, tjener, bager og receptionist. Hotel Koldingfjord har valgt at afprøve EUX uddannelse for to af hotellets tjenerelever og erfaringerne er meget positive. Det er vores oplevelse at elever med en baggrund fra EUX har bedre indlæringserfaring. Med EUX’en har eleverne allerede lært at lære.

Med den lidt længere uddannelsesperiode har eleverne mulighed for at opnå ekstra viden inden for deres felt.”

– Heine Egelund, Restaurantchef/Restaurant Manager Hotel Koldingfjord

Find kontaktperson

Kontaktpersoner for
erhvervsuddannelser

Hanne Poulsen

Hanne Poulsen

  • Uddannelseskonsulent
  • Det faglige Udvalg for Receptionistuddannelsen
  • Det faglige Udvalg for Tjeneruddannelsen

Mail: hp@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110856

Stephan Riis Hansen

Stephan Riis Hansen

  • Uddannelseskonsulent
  • Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen

Mail: srh@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110897

Martin Webb

Martin Webb

  • Lærepladskonsulent

Mail: mw@uddannelsessekretariatet.dk
Tlf.: 52110837